Var 2019 den perfekte sommer?
 
Foto: Lars Bo Axelholm
 
 
 

Var 2019 den perfekte sommer?

Vi står på tærsklen til efteråret, og selv om de sidste dage af august har været særdeles hede, har sommeren 2019 trods alt ikke været lige så forrygende rent vejrmæssigt som sidste års rekordsommer.
 
Men gør det egentlig noget? For er vi i turisterhvervet i virkeligheden mere tilfredse med den typisk danske sommer? Det ser vi lidt nærmere på i vores nyhedsbrev for august.
 
Du kan også møde Enø-bageren, Klaus Nielsen. Han er en af de mange ildsjæle, som vi har her i SydkystDanmark. Vi besøgte Klaus for at blive lidt klogere på, hvad der driver ham – og hvad fremtiden bringer. 
 
Jungshoved Præstegaard havde midt i august besøg af et amerikansk brudepar og deres mange gæster. Det blev en ’fabulous’ oplevelse for de mange amerikanere, der endda fik snobrød til natmad. Historien er et godt eksempel på, hvad det er, som gør vores destination til noget ganske særligt.
 
Forresten havde vi her i SydkystDanmark forleden besøg af en vaskeægte verdensstjerne, da den skotske BMX-stjerne Kriss Kyle lagde vejen forbi Skovtårnet. Kriss lavede en masse stunts på toppen af Skovtårnet, og han skal også filme ved Møns Klint og på Færgen Ida. Anstrengelserne skal bruges i en ny film, som skabes i samarbejde mellem Red Bull og VisitDenmark.
 
God læselyst
 
Martin HH Bender
 
 
 
 
 
 
 
Bageren, der gerne slår et stort brød op
 
Klaus Nielsen, bageren på Enø. Foto: Lars Bo Axelholm
 
 
 

Bageren, der gerne slår et stort brød op

Klaus Nielsen, bageren fra Enø, er altid klar med nye ideer til at udvikle forretningen. Vi tog til Enø for at få bagerens bud på fremtiden.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Er typisk dansk sommer i virkeligheden det bedste?
 
 
 

Er typisk dansk sommer i virkeligheden det bedste?

Sol, blæst, regn, skybrud, spredte byger, hedebølge. Den danske sommer 2019 har budt på lidt fra alle hylder. Men måske er den typisk danske sommer i virkeligheden det bedste for turismen i SydkystDanmark?
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Snobrød og dansk hygge til amerikansk brudepar
 
Foto: Gitta Friis
 
 
 

Snobrød og dansk hygge til amerikansk brudepar

Jagten på den helt særlige danske hygge var hovedårsagen til, at et par fra amerikanske Seattle valgte Højerup Gl. Kirke og Jungshoved Præstegaard som centrum for deres bryllup. Opgaven med at få hele arrangementet på skinner har været sjov men krævende, fortæller Frederikke Rasmussen fra Jungshoved Præstegaard.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kriss laver BMX-stunts på toppen af Skovtårnet
 
BMX-stjernen Kriss Kyle filmede i toppen af skovtårnet. Foto: Lars Bo Axelholm
 
 
 

Kriss laver BMX-stunts på toppen af Skovtårnet

Skovtårnet ved Camp Adventure, Færgen Ida og Møns Klint kommer i godt selskab med bl.a. betonbunkerne ved Løkken, LEGOLAND og Copenhill i en ny video, som Red Bull netop nu er ved at optage i samarbejde med VisitDenmark og VisitSydsjælland-Møn.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Tre hurtige til cykelturisterne
 
 
 

Tre hurtige til cykelturisterne

Vi ser dem hver dag på vejene. Vi ser dem ved supermarkedet, ved attraktionerne, restauranterne og overnatningsstederne. Måske er de gennemblødte af regn eller også storsvedende i solen. Men hvor kommer cykelturisterne fra og hvor er de på vej hen? Vi fangede en flok cykelturister på Slotstorvet i Vordingborg for at blive lidt klogere på dem og deres rejse rundt i SydkystDanmark.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 

Kort nyt

Culture Point klar med nyhedsbrev
 
CulturePoint har netop lanceret et helt nyt nyhedsbrev, der er spækket med gode tilbud om spændende arrangementer. Du kan se nyhedsbrevet her, hvor du også finder et link til at downloade CulturePoint-app'en, så du kan få adgang til alle fordelene. CulturePoint er et samarbejde mellem Museum Lolland-Falster, Museum Sydøstdanmark, Østsjællands Museum, VisitSydsjælland-Møn og VisitLolland-Falster.
 
Italiensk og tysk tv-hold på besøg i SydkystDanmark
 
Også august har budt på en række spændende besøg fra internationale medier her i SydkystDanmark. Et tv-hold fra tyske Norddeutscher Rundfunk kom forbi for at filme til et 90-minutters program om vores natur, kultur, historie, befolkning og myter. Også et team fra italienske LA7.it var rundt i destinationen for at filme et program med særlig fokus på bæredygtighed.
 
Skovtårnet i Time Magazines 100 Places to visit 2019
 
Vi må efterhånden knibe os lidt i armen, men Skovtårnet ved Camp Adventure bliver ved med at høste international anerkendelse. Senest har det amerikanske Time Magazine tårnet med på listen over 100 steder, som man skal besøge i 2019. De danske medier har også fået øjnene op for de muligheder, Skovtårnet tilbyder som kulisse. DR1s programmer 'Alle mod 1' og 'Manipulator' har filmet i tårnet, og sangeren Lukas Graham har brugt Skovtårnet som scene til en ny musikvideo. Den 14. september sender TV2 indsamlingsshowet 'Danmark planter træer' fra Camp Adventure.
 
 
 
 
 
 
 
SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram