Klar til Dannebrogsfest
 
 
 

Klar til Dannebrogsfest

Om cirka 14 dage – 14. og 15. juni - bliver Vordingborg centrum for fejringen af Dannebrogs 800-års fødselsdag. Med royal deltagelse i festlighederne er der garanti for stor opmærksomhed på vores destination og det skal vi selvfølgelig sørge for at udnytte.
 
I denne udgave af vores nyhedsbrev kan du læse mere om, hvilke initiativer vi har undervejs i den anledning.
 
Du kan også læse tredje afsnit i vores artikelserie med politikere fra vores fire kommuner. Denne gang kan du møde Daniel Lillerøi (A), der er formand for Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved Kommune og blive klogere på hans visioner for turismen.
 
Vi har også talt med iværksætteren Christian Weber fra Strøby Egede. Christian elsker at sejle på Stand Up Paddle-boards, det særlige surfboard, hvor man, som navnet afslører, står op og padler. Iværksætteren vil gerne have endnu flere til at opleve glæderne ved at opleve Stevns fra et SUP-board, og er derfor gået i luften med udlejning og guidede ture på Stevns.
 
Sidst, men ikke mindst tager vi hul på en lille sommerserie, hvor vi lader nogle af vores lokale turistinformationer afsløre, hvilke attraktioner, de selv sætter størst pris på i SydkystDanmark.  
 
God læselyst
 
Martin HH Bender
 
 
 
 
 
 
 
Dannebrogs 800-års fødselsdag skal sælge SydkystDanmark i udlandet
 
 
 

Dannebrogs 800-års fødselsdag skal sælge SydkystDanmark i udlandet

Udenlandske tv-hold, video-pressemeddelelser og VIP-events er nogle af de værktøjer, der bliver bragt i spil, når VisitSydsjælland-Møn sætter alle sejl til i forbindelse med Dannebrogs 800-års fødselsdag.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Nyt tilbud på Stevns – send dine gæster ud på et SUP-board
 
 
 

Nyt tilbud på Stevns – send dine gæster ud på et SUP-board

Stand Up Paddle – forkortet SUP – er en vandsport, der får flere og flere fans. Nu får turisterne på Stevns mulighed for at leje sig til oplevelsen. I Vordingborg Kommune håber man, at ildsjæle får samme idé.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
”Vi skal alle være ambassadører for SydkystDanmark”
 
 
 

”Vi skal alle være ambassadører for SydkystDanmark”

Hvordan ser turismen ud i SydkystDanmark om fem år og hvor kan vi blive bedre til at tage hånd om turisterne? I en artikelserie spørger vi politikere fra SydkystDanmark om deres syn på turismen. I den tredje artikel i serien kan du her møde Daniel Lillerøi (S), formand for Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved kommune.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Henrik Storm, Lægårdens Camping: Her er mine 5 bedste seværdigheder
 
Henrik Storm - Foto: Lars Bo Axelholm, VisitSydsjælland-Møn
 
 
 

Henrik Storm, Lægårdens Camping: Her er mine 5 bedste seværdigheder

SOMMERSERIE: Hvem er bedre til at anbefale seværdigheder i SydkystDanmark end de mennesker, der hver dag møder turisterne ude i turistinformationerne? Henrik Storm fra Lægårdens Camping i Karise på Stevns giver her sine 5 bedste bud på seværdigheder.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 

Kort nyt

Over 50.000 gæster i Skovtårnet

SydkystDanmarks nye attraktion, Skovtårnet ved Camp Adventure, har fået en fantastisk modtagelse. Siden åbningen for to måneder siden har over 50.000 gæster besøgt tårnet og det vækker glæde hos Camp Adventure, der står bag tårnet. ”Vi har kalkuleret med 100.000 gæster om året, så når vi har 50.000 gæster på bare to måneder, er det klart, at vi er glade,” siger Ida Roed fra Camp Adventure. ”Vi har haft gæster så langvejs fra som Hong Kong og Australien, men også de lokale og københavnerne har taget rigtig godt imod den nye seværdighed,” siger hun.  
 
Vil du også være BIKE FRIEND?
 
I SydkystDanmark ønsker vi at være Danmarks bedste cykeldestination. Vi har i forvejen nogle af de smukkeste cykelruter i Danmark og med BIKE FRIENDS introducerer vi nu en værtskabsordning, der tilbyder en række ekstra services til vores gæster på to hjul. For at være med i BIKE FRIENDS ordningen skal du blandt andet tilbyde de cyklende gæster adgang til opfyldning af vanddunk, cykelpumpe og lappegrej. I skrivende stund er de 58 turistinformationer med i ordningen, og der er selvfølgelig plads til flere. Hvis du vil høre mere om BIKE FRIENDS, kan du kontakte Rikke Karlsson på rk@vism.dk
 
SydkystDanmark på Havneguide.dk
 
18 af lystbådehavnene i SydkystDanmark får nu deres eget univers på den populære webportal Havneguide.dk. Formålet med markedsføringen af et samlet sejlerunivers er at sætte spot på SydkystDanmark som en attraktiv sejlerdestination og dermed tiltrække flere gæstesejlere. I guiden bliver havnene præsenteret og samtidig bliver der er en tæt kobling til oplevelser, attraktioner og seværdigheder på land. Formålet er at sejlerne bliver præsenteret for en sammenhængende oplevelse, der kan få dem til at blive lidt længere. Sitet går i luften midt i juni.
 
Ny oversigt over lokale arrangementer
 
VisitSydsjælland-Møn har indgået et samarbejde med Kultunaut om at skabe større synlighed for destinationens begivenheder på sydkystdanmark.dk. Kulturnauts aktivitetskalender bliver indlejret i vores hjemmeside, så man som borger eller turist hurtigt kan finde netop de arrangementer, man er på udkig efter, hvad enten det er koncerter eller kunstudstillinger. Den nye kalender hjælper også vores turistinformationer, der vil have et hurtigt overblik over kommende arrangementer. Hvis man er arrangør, kan man selv oprette sin begivenhed på siden, der er tilgængelig på dansk, tysk og engelsk. 
 
Arkitektkonkurrence endnu ikke afgjort
 
Som du kunne læse i seneste nyhedsbrev, så skulle arkitektkonkurrencen for det nye besøgscenter for UNESCO Verdensarv Stevns Klint efter planen have været afgjort i maj. Men i stedet har bedømmelsesudvalget valgt at indsnævre feltet fra fire til to arkitektfirmaer, og disse to firmaer vil udvalget de næste måneder have en uddybende dialog med. Det forklarer formand Per Røner. En vinder forventer man nu at have klar i begyndelsen af juli 2019.  
 
 
 
 
 
 
 
SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram