Gode gastro- og cykelnyheder
 
 
 

Gode gastro- og cykelnyheder

En dejlig nyhed at holde weekend på!
 
Kort før deadline for vores nyhedsbrev fik vi nyheden om, at Østersøruten netop er kåret til Årets Cykelrute ved den store hollandske cykel- og vandremesse ’Fiets en Wandelbeurs’.
 
En særdeles god nyhed, som vil betyde endnu mere fokus på cykelruten og flere tohjulede turister. Østersøruten er 820 kilometer lang og heraf går de 170 kilometer igennem SydkystDanmark.  
 
Også gode gastro-nyheder
 
Den seneste måned har også budt på andre gode nyheder. Alle nyheder, der handler om gastronomi.  
 
Først lykkedes det for Kristoffer Ringsing at vinde titlen som Årets Kok. Kristoffer har arbejdet hos Restaurant Babette i Vordingborg og er nu med på holdet hos Næstveds nye toprestaurant B-spis.
 
Og senere på måneden formåede Jonas Mikkelsen og hans team på Hotel Frederiksminde at fastholde den eftertragtede Michelin-stjerne.
 
Og sidst men ikke mindst, så får Næstved om ganske få dage en ny restaurant – B-spis – der har tårnhøje gastroambitioner med det erklærede mål at få Næstved på det kulinariske landkort. I spidsen for B-spis står Brian Jensen, der har mere end 20 års erfaring fra Restaurant Babette i Vordingborg.
 
I lyset af de gode gastronyheder ser vi i dette nyhedsbrev derfor lidt nærmere på SydkystDanmarks madscene.
 
Vi har talt med Brian Jensen om hans ambitioner for B-spis, og Jonas Mikkelsen fortæller om værdien af Michelin-stjernen.
 
Du kan også møde Jeppe Graa, der står bag Madsynergi i Faxe. Både han og Jonas Mikkelsen efterlyser mere gastronomisk vovemod hos deres kolleger rundt om på de sydsjællandske spisesteder.
 
God læselyst
 
Martin HH Bender
 
 
 
 
 
 
 
Østersøruten kåret til Årets Cykelrute
 
 
 

Østersøruten kåret til Årets Cykelrute

Den danske cykelrute ‘Østersøruten’ er 1. marts blevet kåret som ‘Årets Cykelrute 2019’ på den største cykel- og vandremesse i Holland. Det er en kæmpe blåstempling af den nyåbnede rute, som har ambitioner om at tiltrække turister fra hele Europa. 170 kilometer af cykelruten går gennem Sydsjælland og Møn, der nu kan se frem til endnu flere to-hjulede turister.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Alle skal føle sig velkomne på Næstveds nye toprestaurant
 
 
 

Alle skal føle sig velkomne på Næstveds nye toprestaurant

I begyndelsen af marts slår Restaurant B-spis dørene op i Næstved. Med Årets Kok i køkkenet og en restaurantchef med over 20 års erfaring fra Restaurant Babette er forventningerne til B-spis tårnhøje. Men der skal være plads til alle i den nye restaurant, lover Brian Jensen.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Flere sydsjællandske kokke skal turde give den gas
 
 
 

Flere sydsjællandske kokke skal turde give den gas

Midt i februar blev de eftertragtede Michelin-stjerner uddelt og det lykkedes Hotel Frederiksminde i Præstø at fastholde den stjerne, som hotellet fik første gang i 2016. Køkkenchef Jonas Mikkelsen håber, at andre restauranter lader sig inspirere, så madscenen i SydkystDanmark kan få et løft. Der er nemlig stadig et stykke vej, før vi når ’Bornholm-niveau’.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Madscenen på Sydsjælland trænger stadig til et løft
 
 
 

Madscenen på Sydsjælland trænger stadig til et løft

Restauranterne i København har igennem de seneste 10-12 gennemgået en enorm positiv udvikling, hvor de dygtigste restauranter har fungeret som fyrtårne og inspireret andre. Den udvikling mangler vi stadig på Sydsjælland, mener kokken Jeppe Graa, der driver Mad Synergi i Roholte sammen med sin partner Astrid Mølgaard.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 

Kort nyt

VisitSydsjælland-Møn på ITB i Berlin
 
VISM deltager også i år på den store rejsemesse ITB i Berlin i dagene 6.-9. marts. Formålet med deltagelsen på ITB er primært med et B2B-fokus. ITB er en vigtig messe, hvis man vil møde samarbejdspartnere, touroperatører, journalister mv. Særligt interessant bliver det store pressearrangement 6. marts, hvor VISM og VisitDenmark inviterer til fejringen af Dannebrogs 800-års fødselsdag. Ved arrangementet sætter vi spot på den kommende fejring af Dannebrog, Vordingborg Borgcenter og hele vores destination over for 60-80 tyske rejselivs-journalister. 
 
Nyt kort over cykel- & vandrerruter i SydkystDanmark
 
Til nytårskonferencen lancerede VISM et nyt cykel- & vandrerkort, som viser alle de skiltede cykel- og vandrerruter i SydkystDanmark. Kortet giver overblik over, hvilke ruter outdoorturisterne kan vælge og viser bl.a. også badestrande, mountainbikeruter, og hvor det er godt at snorkle eller surfe.  
 
Kortet er produceret med midler fra Interreg igennem REACT-projektet. Kan downloades som pdf via dette link -  eller fås i turistinformationerne, når sæsonen går i gang. 
 
 
 
 
 
 
 
SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram