En sommer fyldt med gode nyheder
 
Foto: Tage Klee
 
 
 

En sommer fyldt med gode nyheder

Det har været nogle begivenhedsrige uger, hvor de positive nyheder er kommet i en lind strøm.
 
Sammen med VisitLolland-Falster blev vi ultimo juni tildelt en stor sum penge, som vi i de kommende år skal bruge på international markedsføring. 
 
Samtidig fik vi nyheden om, at Østersøruten får en stor bevilling fra Erhvervsfremmebestyrelsen, så vi nu – i samarbejde med vores partnere – kan løfte Østersøruten til en cykelrute i absolut international topklasse.
 
I øvrigt lyder meldingen fra ’fronten’, at der denne sommer er flere cykelturister i vores destination, hvilket er en rigtig god nyhed. Lad os sørge for, at de får et fantastisk ophold, så de får lyst til at fortælle venner og familier om vores destination.
 
Sidst i juni fik vi i samarbejde med 16 lystbådehavne og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark lanceret SydkystDanmarks nye online havneportal på Havneguiden.dk. 
 
Premieren blev markeret med et arrangement på Præstø Havn, hvor vi også afholdt et flydende pressemøde. Det blev et event, der opnåede stor mediedækning, og det kan du læse mere om i vores nyhedsbrev.
 
Vi fortæller også mere om vores store markedsføringskampagne, der sætter fokus på gode outdooroplevelser. 
 
Fortsat god sommer
 
Martin HH Bender
 
 
 
 
 
 
 
Millioner på vej til turismen i SydkystDanmark og Sydhavsøerne
 
 
 

Millioner på vej til turismen i SydkystDanmark og Sydhavsøerne

SydkystDanmark og Sydhavsøerne blev ultimo juni bevilget to millioner kroner til international markedsføring. Den nye store bevilling betyder, at der nu kan tales med endnu større stemme i den udenlandske markedsføring.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Flere skal have øjnene op for outdoor-oplevelser i SydkystDanmark
 
Foto: Richard Clark
 
 
 

Flere skal have øjnene op for outdoor-oplevelser i SydkystDanmark

En ny og langsigtet markedsføringskampagne med fokus på oplevelser i naturen skal få endnu flere til at holde ferie på en campingplads i SydkystDanmark. Målet med kampagnen, der har et millionbudget, er især at tiltrække nye målgrupper og løfte skuldersæsonen.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Tohjulede turister sætter kurs mod SydkystDanmark
 
 
 

Tohjulede turister sætter kurs mod SydkystDanmark

Selv om sommeren rent vejrmæssigt har budt på et en kavalkade af både solskin, modvind og regn, så tegner 2019 til at blive et godt år for cykelturismen i SydkystDanmark. Det er meldingen fra lokale turistvirksomheder.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Flydende pressemøde blev tilløbsstykke
 
 
 

Flydende pressemøde blev tilløbsstykke

25. juni lancerede SydkystDanmark i samarbejde med 16 lystbådehavne i destinationen et nyt online sejlerunivers på Danmarks største havneportal Havneguide.dk.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 

Kort nyt

Orange bycykler ruller ud på Stevns
 
Metropoler som Berlin og København har dem allerede – de orange bycykler fra Donkey Republic. Nu er 100 af dem rullet ud på Stevns, som en af de første kommuner uden for storbyerne. ”I øjeblikket har vi 25-30 udlejninger om dagen. Det er vi godt tilfredse med,” siger Claus Høgenhaug fra Rødvig Ferieby, ifølge TV2 Øst. Turisterne betaler 100 kr. i døgnet for at leje en cykel, og de kan hoppe af og på 10 forskellige steder i Stevns. Håbet er, at den nye storby-cykel også kan tiltrække turister fra Hovedstadsområdet til Stevns.
 
Fonds-millioner til Geocenter Møns Klint
 
GeoCenter Møns Klint har i juli fået bevilliget tre millioner kroner til at udvikle to nye særudstillinger, der skal inspirere flere til at gå på opdagelse i det fri. Pengene fra Nordea Fonden skal gå til to nye udstillinger om rav og flint, der åbner på Geocenter Møns Klint i 2020. Tidligere har Louis Petersens Legat uddelt to millioner kroner til samme formål. ”På GeoCenter Møns Klint er vi så glade for, at det er lykkedes at få støtte til vores nye Rav og Flint-initiativ,” siger direktør Nils Natorp. ”Vi glæder os meget til at lukke op for den skattekiste af ufortalte historier, som Møns Klint er så rig på.”
 
Møn går forrest: Dyrk yoga med køerne
 
Læg dig ned på en yogamåtte og luk øjnene, mens dine ører fanger lyden af græssende Herefordkvæg, som nærmer sig. Det er lyden af en helt ny mulighed på Møn, hvor gæsterne hos Camp Møns Klint nu kan kombinere yoga og mindfulness med tæt kontakt til græssende køer. Byboerne skal komme ud på landet. De skal ikke kun se, men også føle og mærke, hvordan det er være på landet. Derfor føles det også naturligt at bruge vores køer til ko-yoga,” fortæller idémanden Ole Eskling, der er resortmanager på Camp Møns Klint, ifølge dr.dk. Det koster 150 kr. for en ko-yoga-session, og de tilbydes sommeren ud.
 
Praksis Arkitekter skal tegne besøgscenter
 
Siden december 2018 har Fonden Stevns Klint Besøgscenter afviklet en arkitektkonkurrence for at finde frem til, hvem der skal tegne det kommende besøgscenter for Stevns Klint Verdensarv. Og i begyndelsen af juli blev vinderen præsenteret. Den vindende tegnestue er Praksis Arkitekter, der ifølge bedømmelsesudvalget leverer den arkitektoniske klasse og praktiske funktion, som besøgscenteret skal leve op til.  ”Vi ønskede os et besøgscenter i verdensklasse, og det projekt, vi har valgt, lever op til forventningerne,” siger Per Røner, der er formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter.
 
 
 
 
 
 
 
SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram