Meget mere end markedsføring
 
Foto: Steen Knarberg
 
 
 

Meget mere end markedsføring

Mange tror, at VisitSydsjælland-Møn udelukkende er sat i verden for at lave markedsføring af destinationen over for udenlandske og danske turister. Men det er ikke hele sandheden. 
 
Vi bruger mange kræfter på aktiviteter, som vi måske har været knap så gode til at fortælle om.
 
En stor del af vores arbejde fokuserer på at udvikle destination SydkystDanmark. Både i forhold til, hvordan vores aktører bliver bedre til at servicere gæsterne, men også hvordan vi bliver endnu bedre til at finde nye forretningsområder.
 
Formålet er selvfølgelig at styrke branchen, øge antallet af overnatninger, vækste omsætningen og skabe flere arbejdspladser.
 
I nyhedsbrevet for november går vi tæt på vores udviklingsarbejde for destinationens mange turistinformationer og de mange innovative tiltag, som vi har sat i søen for at løfte den service, som turisterne får, når de spørger om gode råd.
 
Endelig kan du læse om Stjernemøder, det nye netværk for erhvervsturisme. Et nyt forretningsområde, hvor vi tager konkurrencen op med de store destinationer om de attraktive erhvervskunder.
 
Sidst, men ikke mindst, kaster vi også lys over vores nytårskonference, som vi afholder 28. januar 2019 på Sukkerfabrikken i Stege. Jeg håber, du sætter kryds i kalenderen – og husker at tilmelde dig.
 
God læselyst
 
Martin HH Bender
 
 
 
 
 
 
 
Nytårskonference 2019: Helårsturisme – guldgrube eller utopi?
 
 
 

Nytårskonference 2019: Helårsturisme – guldgrube eller utopi?

Er helårsturisme en potentiel guldgrube eller en utopi? Det tema bliver omdrejningspunkt for Nytårskonferencen i SydkystDanmark 2019, der afholdes mandag den 28. januar på Sukkerfabrikken i Stege.  
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Lokale ildsjæle står bedre rustet til mødet med turisterne
 
Evalueringsdag 2018 - Foto: VisitSydsjælland-Møn
 
 
 

Lokale ildsjæle står bedre rustet til mødet med turisterne

Tre år er gået, siden der blev indført en ny struktur for turistinformation i Næstved, Stevns, Faxe og Vordingborg - og ændringen har været en succes: ”I dag møder vi turisterne dér, hvor de overnatter, spiser og går på opdagelse, og det er gæsterne glade for,” siger turismeservicechef i VisitSydsjælland-Møn Vibeke Tejlmand, der har stået i spidsen for transformationen.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Smålandshavet: ”Vi er blevet meget bedre til at guide”
 
 
 

Smålandshavet: ”Vi er blevet meget bedre til at guide”

Smålandshavet Kursus- og konferencecenter i Karrebæksminde har været turistinformation siden 2016. ”Det giver rigtig god mening for os at kunne guide gæster og turister,” siger receptionschef Sanne Riis Piper.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Sjovt brætspil giver ny viden om SydkystDanmark
 
 
 

Sjovt brætspil giver ny viden om SydkystDanmark

Hvor mange softice bliver der hvert år solgt i BonBon-Land? Hvor mange tårne var der oprindelig ved siden af Gåsetårnet? Og hvor mange værelser har Menstrup Kro? Det er blot et lille udvalg af de drilske spørgsmål i det brætspil, som VisitSydsjælland-Møn har udviklet til personalet i turistinformationerne.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Stjernemøders nye webportal lanceret
 
 
 

Stjernemøders nye webportal lanceret

Anderledes, fascinerende, historiske og naturrige rammer til de møder, der skal kunne noget særligt. Tæt på København og selvfølgelig til konkurrencedygtige priser. Det er de argumenter, der skal få flere mødearrangører til at tænke ud af Hovedstaden og vende blikket mod SydkystDanmark. Første træk i kampen for at lokke flere møder mod syd er webportalen Stjernemøder.dk., der netop er lanceret.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Stjernemøder har brug for din hjælp ...
 
 
 

Stjernemøder har brug for din hjælp ...

Stjernemøder er skudt i gang med både pressemeddelelser og markedsføringskampagner på de sociale medier og Google Adwords-kampagne. Men du kan også give en hjælpende hånd: Følg Stjernemøder på LinkedIn og spred budskabet. For succes på møde- og eventmarkedet vil gavne hele destinationen.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 

Kort nyt

Her finder turisterne inspiration
 
VisitDenmark har netop offentliggjort en undersøgelse, der kaster lys over, hvor turisterne finder inspiration til deres rejse.
 
Analysen er baseret på 7.000 interview og viser overordnet, at turister i stigende grad henter inspiration til deres rejse online. Bookingportaler og sociale medier fylder meget, men 1/3 af turisterne henter inspiration på destinationens hjemmeside. Undersøgelsen afslører også, at storbyturister bruger relativt flere online-kilder end kyst-turisterne, og at tyske turister er dem, der anvender mest offline-inspiration i form af trykte materialer mv.
 
Du kan finde analysen hos VisitDenmark. 
 
Succes for CulturePoint         
 
Selv om vinteren kommer snigende og mange attraktioner har skruet ned for blusset, så er der stadig masser af kulturelle oplevelser at hente. Kulturplatformen CulturePoint, der samler kulturoplevelserne på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster markedsfører også i vinterhalvåret og i skrivende stund er hjemmesiden Culturepoint.dk snublende tæt på at runde 150.000 unikke sidevisninger i 2018.  
 
Sofie Gråbøl filmer på Gavnø Slot
 
I løbet af november har de royale gemakker på Gavnø Slot dannet kulisse for BBCs optagelser til dramaserien ’Gentleman Jack’, der bliver sendt på streamingtjenesten HBO i 2019.
 
Serien udspiller sig i West Yorkshire i England i 1832 og er inspireret af den sande historie om Anne Lister. Hovedpersonen var en passioneret rejsende og besøgte København i 1830'erne, og derfor filmes der altså i København og på Gavnø. Danske Sofie Gråbøl indtager rollen som Dronning Marie, som spiller overfor den britiske hovedrolleindehaver Suranne Jones.
 
Vi krydser fingre for, at tv-serien kan blive startskuddet til filmturisme til Gavnø Slot.
 
 
 
 
 
 
 
SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram