Turisme er mange ting
 
Sommeren har ramt SydkystDanmark - rigtig god ferie.
 
 
 

Turisme er mange ting

Sommerferien står for døren, og allerede nu nyder SydkystDanmark godt af feriegæsterne. Men vi har meget mere at byde på end sommerturisme. Fx gav årets Møde & Eventmesse i Bella et godt billede af, at vores mange møde- og konferencesteder er efterspurgte. Det passer perfekt med, at vi arbejder på at skaffe gæster og omsætning også udenfor højsæsonen. Derfor er vi lige nu ved at lancere en række partnerskaber, hvor vi går all in på at skabe synlighed om netop møde- og konferenceaktørerne. 
 
Et andet sted, de arbejder med synligheden, er i Næstved, hvor citychef Lars Børsting har mange spændende planer. Og ligesom med mødeturismen skabes resultaterne gennem partnerskaber. Blandt andet er turismen blevet en fast ingrediens i Næstveds fremtid, og det er der rigtig god mening i.
 
Alle tegn i sol og måne viser også, at der er masser af turisme i aktiviteter. Sommeren har skabt heftig trafik på Camønoen, hvor erhvervet nu mærker den positive effekt af vandrerruten. Og Vordingborgs mange kyster har også fået deres helt eget kort - et vandkort med masser af inspiration til alle, der færdes på, i eller under vandet. 
 
Rigtig god læselyst - og rigtig god ferie
 
Martin HH Bender
 
 
 
 
 
 
 
Partnerskaber skal booste erhvervsturisme
 
Under temaet "Stjernemøder" får SydkystDanmarks møde- og konferencesteder nu flere muligheder.
 
 
 

Partnerskaber skal booste erhvervsturisme

SydkystDanmark går nu all in på erhvervs- og mødeturisme. En række partnerskaber giver adgang til både profilering og uddannelse, og tilbuddet bliver taget godt imod.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Drag på blå eventyr i Vordingborg
 
Følg Vordingborgs vandkort både over og under vandet. Foto: Vordingborg Kommune
 
 
 

Drag på blå eventyr i Vordingborg

For et par uger siden fik Danmarks første vandkort premiere. Nu kan du drage på blå eventyr ad Vordingborg Kommunes næsten 400 km kortlagte kyst- og vandveje.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Camønoen booster bosætning
 
Der er fuld fart på at etablere overnatningssteder langs Camønoen.
 
 
 

Camønoen booster bosætning

Allerede i sine første leveår satte vandrerruten Camønoen nye standarder for aktiv ferie og oplevelsesturisme. Nu, to år efter lanceringen, begynder erhverv og bosætning at spire.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Granit er til gravsteder – ikke til bymidter
 
Byliv og turisme er et rigtig godt makkerpar, mener Næstveds citychef Lars Børsting.
 
 
 

Granit er til gravsteder – ikke til bymidter

Lars Børsting, direktør for Næstved City, er ikke i tvivl om, hvad der skaber en levende handelsby, der kan tiltrække både lokale og turister. Og det er ikke monumentale granit-oaser, men derimod liv og gang i gaden.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 

Kort nyt

Godt år for pressebesøg
2017 blev et godt internationalt medie-år for dansk turisme. Via VisitDenmark fandt rigtig mange udenlandske journalister, bloggere, tv-hold med flere vej til Danmarks destinationer, og det kastede i alt 8.303 medieomtaler af sig. Læs mere om pressebesøgene og se medieanalysen her
 
Biosfære Møn på FN topmøde
Møns Biosfæreområde har taget turen over Atlanten, hvor verdensarven skal præsenteres på sommerens FN topmøder i New York. En film om Møn Biosfæreområde har fået æren af at indlede UNESCO’s præsentation af biosfæreområder og verdensmål, hvor den blandt andet fortæller om lystfiskeri. Filmens udgangspunkt er verdensmål nr. 14, ”Livet i havet”, og du kan kigge med her.
 
Stort fokus på N8
Den nyligt åbnede Østersørute, National cykelrute N8, har fået stort fokus i både Danmark og udlandet. Således var seks tyske cykeljournalister i begyndelsen af juni på rundtur på ruten. Besøget var arrangeret i samarbejde med VisitDenmark og gik blandt andet over Næstved og Gavnø Slot samt en rundtur på Østmøn. 
 
Stevns i hovedstaden
Stevns rykkede for en stund nogle kilometer nordpå og indtog Kulturtårnet på Knippelsbro. Over tre dage fra 13.-16. juni kunne københavnerne opleve ”Alt godt fra Stevns” midt i hovedstaden, hvor man blandt andet kunne opleve lokal kunst og fødevarer fra Stevns.  
 
Følg PostNord Danmark Rundt online
Nu er der nyt fra cykelklassikeren PostNord Danmark Rundt, der får hele tre dage på Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster. Følg udviklingen, de enkelte hold og få masser af nyheder om løbet her
 
 
 
 
 
 
 
SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram