Vær velkommen eventets år
 
Xterra på Møn er et af de events, der har været med til at præge SydkystDanmark de seneste år. Foto: Rebel Media House
 
 
 

Vær velkommen eventets år

Så rundede vi årsskiftet, og vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske rigtig godt nytår.


Her i årets første måned har vi taget hul på et år, der kommer til at køre for fuld tryk. Det bliver især de mange store events, der kommer til at præge året. Den kommende weekend kan man fx opleve 300-400 toptrimmede atleter dyste på Stevns i Danmarks koldeste adventurerace. Og hen over sommeren er der både triatlon, Xterra, Steges 750 års jubilæum og ikke mindst Post Nord Danmark Rundt blot for at nævne nogle af de mange kultur- og sportsevents vi kan glæde os til i 2018. Derudover ser vi med stor spænding frem til den officielle åbning af det spektakulære udsigtstårn i Faxe. Vi bakker selvfølgelig op om det hele med synlighed og markedsføring.


Og så har vi jo også vores eget event – Nytårskonferencen 2018. Bliv opdateret på programmet, talerne og ikke mindst SydkystDanmarks bedste Turismeinitiativ 2017.

 

Rigtig godt nytår

 

Martin HH Bender

 
 
 
 
 
 
Kong Vinter rammer Stevns
 
Adventureløbet Silva Kong Vinter er det første af en række spændende sportsevents i SydkystDanmark i år. Foto: Silva Kong Vinter
 
 
 

Kong Vinter rammer Stevns

13. januar går starten for et af årets første større events i SydkystDanmark, når deltagerne fra ekstremløbet Silva Kong Vinter kaster sig ud i kulden på og omkring Stevns.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Fra event til omsætning
 
Et sportevent samler masser af mennesker - deltagerne, hjælpere, familie og venner, og det kan der være mange penge i for lokalsamfundet.
 
 
 

Fra event til omsætning

Hvem lukrerer egentlig på, at lokalområdet for en kort bemærkning oversvømmes af svedende sportsudøvere? Og rækker stævnet længere end til, at den sidste deltager er kommet i mål?
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Nytårskonferencen 2018 - sidste chance
 
Der var fuldt hus, da SydkystDanmarks nytårskonference løb af stablen i 2017. Konferencen i 2018 har stadig få ledige billetter. Foto: Per Rasmussen.
 
 
 

Nytårskonferencen 2018 - sidste chance

Med tre uger tilbage er der ved at være udsolgt til SydkystDanmarks nytårskonference i Næstved. Der er dog stadig 50 billetter tilbage, så læs mere om programmet, mød nogle af talerne og tilmeld dig her.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Årets turismeinitiativ 2017
 
Bryllupsturismen buldrer frem på Stevns - ikke mindst pga. Magical Weddings, der er nomineret blandt SydkystDanmarks bedste turismeinitiativer. Foto: Sla Karvounis
 
 
 

Årets turismeinitiativ 2017

2017 har budt på rigtig mange gode og flotte resultater for turismen i SydkystDanmark. Flere af dem er gode bud på ”SydkystDanmarks bedste Turismeinitiativ 2017” – se de nominerede her.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Trends og tendenser 2018
 
Hvad byder 2018 på turismemæssigt? Rejsebranchen har kigget i krystalkuglen.
 
 
 

Trends og tendenser 2018

Et nyt turismeår står for døren, og de store rejsearrangører, medier og aktører har gode bud på, hvad turisten vil have i 2018.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 

Kort nyt

Næstved vært for DM i Skills
Lørdag 20. januar får Næstveds borgmester Carsten Rasmussen sammen med regionsrådsformand Heino Knudsen officielt overrakt stafetten til Danmarks næste DM i Skills. På eventet, der finder sted 4. – 6. april 2019, dyster over 300 unge elever fra landets erhvervsskoler i deres håndværk. Det er første gang DM i Skills afvikles i Region Sjælland. 
 
Overnatningstal på Airbnb
VisitDenmark og Airbnb har indgået en samarbejdsaftale om overnatningstal. Aftalen, der også omfatter bl.a. markedsføring, vil give VisitDenmark indsigt i Airbnb-gæsternes rejsevaner og ikke mindst overnatningstal. Det er på sigt meningen, at Airbnb som andre overnatningssteder skal indberette til Danmarks Statistik. 
 
Heino Knudsen til Greater Copenhagen
Region Sjællands nyvalgte formand Heino Knudsen (S) er også blevet formand for det erhvervspolitiske samarbejde Greater Copenhagen. Greater Copenhagen er et samarbejde mellem regioner og kommuner i Østdanmark og Sydsverige med det mål at skabe vækst og flere job indenfor turismen. 
 
Pris til VISM
VisitSydsjælland-Møns direktør Martin HH Bender modtog tirsdag 9. januar Næstved Byråds Vandrepokal. Anerkendelen gives som påskønnelse for "fornyelse, forandring, mobilitet - eller som tilskyndelse dertil". Det er 22. gang pokalen får nyt tilholdssted, og den får det næste år hjemme på Kornerup Rådhus i Vordingborg.   
 
 
 
 
 
 
 
SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

SydkystDanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram