Det var så dén sommer
 
Regnfulde skyer hang tungt over SydkystDanmark denne sommer. Foto: Tage Klee
 
 
 

Det var så dén sommer

Vordingborg vandt prisen som årets bedste sommerkommune, da DMI opgjorde statistikken over nedbør og solskinstimer for 2017. Og samlet set placerede SydkystDanmarks fire kommuner sig alle i den bedste fjerdedel blandt alle landets kommuner.
 
Men så er det også sagt. For det blev den vådeste sommer i mange år, og som outdoordestination med mange camping- og cykelturister er det det værst tænkelige scenarie.
 
Meldingen fra vores mange aktører er da også generelt, at især juli blev en trist affære. Museerne og de indendørs overnatningssteder kan melde om pæne besøgstal. Men ”strøgkunderne” svigtede også her.
 
Alligevel er det overordnede billede forholdsvis positivt. Forsommeren var god, og vi har populært sagt tjent ind på gyngerne, hvad vi har mistet på karrusellerne. Nu håber vi på en dejlig lun efterårsferie.
 
Med ønsket om en god sensommer
 
Martin HH Bender   
 
 
 
 
 
 
 
Vordingborg vandt sommervejret
 
Solen skinnede mest på Danmarks gamle kongeborg i Vordingborg
 
 
 

Vordingborg vandt sommervejret

I en våd, kold og blæsende sommer markerede SydkystDanmark sig godt på den smule sommervejr, der var. Og allerbedst var sommeren i Vordingborg.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Sådan gik sommeren
 
Danmark Dejligst trak mange gæster til De Hvide Svaner Camping i Karrebæksminde. Men generelt blev sæsonen sløj for campingpladserne. Foto: Frank Boss
 
 
 

Sådan gik sommeren

Campingsæsonen blev en blandet affære med en historisk kold påske fulgt op af en våd, blæsende sommer. Og gæsterne tog i biografen i stedet for på camping.

 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Danskerne svigter i 2018
 
Vi står ikke model til møgvejr to år i træk. Statistikkerne viser desværre, at mange danskere vil søge andre feriemål næste år. Foto: Niclas Jessen
 
 
 

Danskerne svigter i 2018

Vi står ikke model til en møg-sommer to år i træk. Tal fra Danmarks Statistik viser tydeligt, at når sommervejret svigter, planlægger rigtigt mange af de danske turister en tur til Syden næste år. 
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Lokale netværk skal booste Stevns
 
Turismeaktørerne fik et indblik i VISMs arbejde, da der var inviteret til dialogmøde på Stevns
 
 
 

Lokale netværk skal booste Stevns

Det er efterhånden to et halvt år siden, VisitSydsjælland-Møn blev stiftet. De grundlæggende ting er ved at være på plads, og hvor skal vi så lægge indsatsen? Vi spurgte turismeerhvervet på Stevns. 
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Der kom et brev...
 
VisitSydsjælland-Møn stod klar med hjælp, da tusindvis af gæster hos Dancenter savnede deres pool
 
 
 

Der kom et brev...

Hvad gør man, når man står med over 10.000 gæster og en defekt pool? DanCenter / Danland kontaktede VisitSydsjælland-Møn. Vi har efterfølgende modtaget et brev.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Europa kvæles i turister
 
Hvis det stod til berlinerne, måtte de mange turister gerne lægge deres kærlighed et andet sted.
 
 
 

Europa kvæles i turister

Et luksusproblem, vil mange sikkert mene. Men faktum er, at flere europæiske storbyer har så mange turister, at de nu indfører restriktioner.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 

Kort nyt

Ny direktør til VisitVestsjælland
Jens Müller er tiltrådt som direktør for VisitVestsjælland. Jens Müller kommer fra en stilling som direktør for Erhvervsforum Roskilde, hvor han også har været ansvarlig for VisitRoskilde og bl.a. en af initiativtagerne til det tværkommunale destinationssamarbejde "Fjordlandet". 
 
20 mio. skal sikre Holmegaard
En bevilling på 20 mio. kr. fra Næstved Kommune har givet det moderne glas-eksperimentarium Det ny Holmegaard et ordentlig skub i den rigtige retning. Projektets samlede budget er på 103 mio. kr. der stort set er i hus, så oplevelsescentret forventes at åbne i 2019. 
 
Dialogmøder til hele SydkystDanmark
September måneds dialogmøde på Stevns blev så godt modtaget, at VisitSydsjælland-Møn nu udbreder møderne til resten af destinationen.
 
Turistinformationer evalueres
26. oktober afholder VisitSydsjælland-Møn evalueringsmøde for en række af destinationens 44 turismeservices. Mødet afholdes i Rødvig som heldagsarrangement med bl.a. produktkendskabstur i området.
 
Den blå turistbil på tur
2017 har været et begivenhedsrigt år for SydkystDanmarks rullende turistinformation, den blå turistbil. I alt 30 besøg til begivenheder rundt om i destinationen er det blevet til. Turistbilen ruller for sidste gang denne sæson til indvielsen af Prismet i Faxe Kalkbrud.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sydkystdanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

Sydkystdanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram