Så skete det endelig
 
 
 

Så skete det endelig

... den forrygende stjernehimmel over Møn og Nyord blev officielt udnævnt som Dark Sky og bidrager dermed med endnu en værdifuld attraktion til vores destination.
 
Et andet og meget spændende koncept tog også fart i den forgangne måned. Et samarbejde mellem Vordingborg Havne og delebådsplatformen Boatflex har med ét banet vejen for flydende ferieboliger.
 
I Næstved er der også nyt på sejlerområdet, hvor lystbåde nu kan komme helt ind til byen og lægge til i Suså Havn.
 
Og så har vi fået overnatningstallene fra feriehusene fra VisitDenmark. De er endnu ikke gjort op på destinationer, men du kan se landsgennemsnittet.
 
God læselyst og god påske!
 
Martin HH Bender
 
 
 
 
 
 
 
Guld til Møns stjernehimmel
 
Som det første sted i Verden er Møn og Nyord nu officielt udnævnt som Dark Sky Park og Dark Sky Community.
 
 
 

Guld til Møns stjernehimmel

Vi har vidst det længe - at stjernehimlen over Møn og Nyord er noget helt specielt. Men 17. marts blev det officielt - Nordens første Dark Sky område ligger i SydkystDanmark. Og som det eneste sted i Verden har Møn og Nyord fået to udnævnelser.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Vejen til stjernerne
 
Møns smukke nattehimmel er ved at udvikle sig til endnu et aktiv for turismen.
 
 
 

Vejen til stjernerne

Bag Møn og Nyords nye status som Dark Sky ligger fire års hårdt arbejde og rigtig mange arbejdstimer. Stort set alt udført af en dedikeret lokal arbejdsgruppe, der nægtede at give op, selvom det ind imellem så sort ud.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Suså Havn åbnet for sejlbåde
 
Fra begyndelsen af april har blandt andre gæstesejlere fået mulighed for at lægge til kaj centralt i Næstved.
 
 
 

Suså Havn åbnet for sejlbåde

Havnen blev renset op, og Svingbroen kan åbnes på bestilling. Dermed har fritidssejlerne i Næstved fået adgang til Suså Havn, der nu efter sejlernes ønske kan bruges til gæstesejlere.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Airbnb-konceptet står til søs
 
Et nyt koncept i Vordingborg Kommune skal formidle kontakt mellem bådejere og folk, der ønsker at overnatte til søs.
 
 
 

Airbnb-konceptet står til søs

Et samarbejde mellem Vordingborg Havne og deleplatformen Boatflex har skabt grundlag for verdens første delebådsdestination med mulighed for at overnatte til søs.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
SydkystDanmark på spisesedlen #2
 
Husk at fortælle din gode historie - her får du endnu et tip til din markedsføring.
 
 
 

SydkystDanmark på spisesedlen #2

Din historie lever kun, hvis den bliver fortalt. Du kommer derfor ikke udenom markedsføring, hvad enten du driver en attraktion, et overnatningssted, restaurant mv. Medierne kan være en rigtig god medspiller i forhold til at få dit budskab ud, men hvordan kommer du igennem spamfilteret?
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 
Vikingerne kommer
 
I går, torsdag 6. april, klippede kulturminister Mette Bock den røde snor og erklærede officielt Danmarks Borgcenters store vikingeudstilling Vikingernes Metropol for åben. Den internationale særudstilling er blevet til i et samarbejde med Wikinger Museum Haithabu i Tyskland og fortæller for første gang historien om vikingetiden på Sydøstsjælland, Møn og Lolland-Falster.
 
Camp Adventure åbner med tre nye baner
 
Påsken byder på sæsonstart for rigtig mange af SydkystDanmarks attraktioner. En af dem er Camp Adventure i Haslev, der tager hul på sæsonen med tre nye trætopbaner. Med sine 10 baner er klatreparken Danmarks største.
 
Geder skal naturpleje ved Højerup
 
En flok geder af racen dansk landrace er flyttet til Stevns, hvor de i april måned skal afgræsse området på det gamle skred nedenfor kirken i Højerup. Gederne var også på besøg sidste forår, hvor de dels udførte deres arbejde glimrende, dels blev et lokalt tilløbsstykke.
 
House of Møn - ny turistinformation
 
Med åbningen af House of Møn fik Møn 5. april endnu en turistinformation. Ud over gængs turistinformation vil House of Møn, der ligger Storegade 2 i Stege, også være lokalt udstillingsvindue over de mange aktiviteter og muligheder, der findes på Møn.
 
Overnatningstal 2016
 
De endelige, samlede overnatningstal for 2016 er klar og kan findes her.
 
Der er endnu ikke udarbejdet en destinationsstatistik, men vi følger op på statistikken i det kommende nyhedsbrev.
 
VisitDenmark har i øvrigt opdateret deres prognose for dansk turisme for 2017 med de nyeste overnatningstal. Læs mere om den her.
 
 
 
 
 
 
 
Sydkystdanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

Sydkystdanmark / Sydsjælland og Møn

Forestil dig et land med stejle klinter, flade strandenge og kyst så langt øjet rækker. Med mageløse naturoplevelser og kulsort stjernehimmel. Og tilsæt så et kulørt strejf af danmarkshistorien samt lyden af nogle af Danmarks bedste handelsbyer suppleret med tårnhøj standard på både camping og gourmetrestauranter ... Så har du SydkystDanmark.
 
En naturrig og varieret del af Sjælland og fascinerende Møn.
 
Her begynder historierne - her begynder du ...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram