NU tændes stjernerne snart for 2017, og vi glæder os allerede til de mange begivenheder, der venter.
 
Her i SydkystDanmark kan vi se tilbage på et rigtig godt år med vækst i turismen. 2016 blev året, hvor vi fik knækket kurven, så udviklingen nu går i den rigtige retning, og vi kan blandt andet glæde os over en stigende vækstrate i antallet af overnatninger.
 
Den udvikling skal vi arbejde videre med i 2017. Vi kan se frem til et år med rigtig mange spændende events, og allerede 31. januar er vi i SydkystDanmark værter ved en turismekonference, der afdækker nogle af de mange muligheder, vi i fællesskab kan udvikle på i vores destination.
 
Lad dig også gerne inspirere af nogle af de nyheder, vi har valgt at bringe i dette nyhedsbrev. Her kan du blandt andet læse om værdien af digital markedsføring for vores julemarkeder, potentialet i bryllupsturisme og ikke mindst giganternes kamp om onlinebookingerne.
 
Til slut vil vi gerne benytte lejligheden til at takke for samarbejdet i 2016 og ønske alt det bedste for dig og dine i 2017.
 
Rigtig glædelig jul
 
Martin HH Bender 
 
 
 
 
 
 
 
Nytårskonferencen i SydkystDanmark 2017
 
 
 

Nytårskonferencen i SydkystDanmark 2017

Hvad vil turisterne, og hvordan når vi dem på de sociale medier? Hvad gør "de andre", og hvordan fortsætter vi den positive udvikling i SydkystDanmark?
 
31. januar sætter SydkystDanmark fokus på potentialer og udvikling på en konference for private og offentlige turismeaktører i hele Region Sjælland.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Stor tilstrømning til årets julemarkeder
 
 
 

Stor tilstrømning til årets julemarkeder

Besøgstallene på julemarkederne i SydkystDanmark tegner rigtig godt. Danmarks største julemarked på Gavnø Slot rapporterer om rekordår med en fremgang på cirka 3.500 flere gæster end sidste år. Blandt andet har tyskerne fået øjnene op for slottets Julebazar, og det er ikke helt tilfældigt.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Bryllupsturisme – et spirende forretningsområde
 
Det australske par Eva Majerik & James Steward foran Jungshoved Præstegaard
 
 
 

Bryllupsturisme – et spirende forretningsområde

SydkystDanmark igangsætter fra 2017 et udviklingsprojekt om bryllupsturisme. Projektet støttes af Vordingborg Kommunes Udviklings- og Markedsføringspulje og har især fokus på at afdække bryllupsturismens økonomiske potentiale.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Vil Google overtage turisterne?
 
 
 

Vil Google overtage turisterne?

Markedet for onlinebookinger er vækstet enormt inden for de seneste 10 år, og online-bureauerne buldrer frem. Det har til gengæld skabt krig på internettet, hvor giganterne Expedia, Airbnb og Trip Advisor trues alvorligt af søgemaskinen Google.
 
 
Læs mere
 
 
 
 
 
 
 
Kort nyt
 
 
 
Ny kommunikationschef til VisitSydsjælland-Møn
 
VisitSydsjælland-Møn har ansat journalist Susanne J. Lassen som ny kommunikationschef. Susanne kommer med en baggrund som journalist fra blandt andet JyskeVestkysten og Randers Amtsavis samt en kommunikationsstilling i Banedanmark. De seneste 11 år har Susanne arbejdet som selvstændig journalist på Lolland-Falster med speciale i blandt andet turisme og lokale fødevarer.
 
VISM sætter spot på Holland
 
Samarbejdet i De Danske Sydhavskyster fortsætter i 2017, og som noget nyt retter SydkystDanmark fokus mod det hollandske marked. Hollænderne har de seneste år været hyppige gæster i destinationen, og nu skærpes markedsføringen med hjælp fra VisitDenmark i Holland, der sammen med De Danske Sydhavskyster igangsætter en kampagne i bl.a. pressen og på de digitale medier.
 
Nyt liv til Holmegaard Glasværk
 
Projekt Det Ny Holmegaard har i november modtaget en donation på 35 mio. kr. af Realdania. Pengene skal bruges til at renovere de historiske og bevaringsværdige bygninger, der atter skal huse en række aktiviteter. Nyheden blev modtaget med begejstring af blandt andre Næstveds borgmester Carsten Rasmussen, der ser både arbejdspladser og markedsføringsværdi i glasværket.
 
"Med Ny Holmegaard åbner sig helt nye muligheder. Glasværket vil både bidrage med oplevelser og arbejdspladser til området og gennem en række samarbejdsaftaler med blandt andre Rosendahl og Kähler være med til at løfte Næstveds ry som førende designby", siger han.
 
Tak for samarbejdet Lars Nielsen
 
Årets sidste nyhed skal være et ønske om alt godt fremover til Lars Nielsen, direktør i VisitVestsjælland, der fratræder sin stilling. Du har gjort et stort arbejde Lars, og vi kommer til at savne dig - tak for samarbejdet.
 
 
 
 
 
 
 
Sydkystdanmark / Sydsjælland og Møn
 
 
 

Sydkystdanmark / Sydsjælland og Møn

Danmark har 7.000 kilometer kystlinje og masser af strande. Nogle af de smukkeste kyster og bedste strande ligger på Sydsjælland og Møn.
 
Men det er ikke det eneste, Sydkystdanmark er rig på. Naturen er stor, kulturen mangfoldig og her er udfordringer til alle, som ønsker at prøve nye ruter på mountainbike eller paraglide på Møns Klint.
 
Her begynder historierne - her begynder du...
 
 
Her begynder historierne
 
 
 
 
 
youtubefacebookinstagram